Предаването на живо от еквадорската телевизия TC беше прекъснато във вторник от

...
Предаването на живо от еквадорската телевизия TC беше прекъснато във вторник от
Коментари Харесай

Въоръжени нахлуха в телевизионно студио в Еквадор

Предаването на живо от еквадорската телевизия TC беше прекъснато във вторник от въоръжени маскирани лица.

Чути са изстрели и крясъци " Без полиция ", оповестява " Ройтерс ". Каналът е излъчвал най-малко 15 минути преди сигналът да бъде пресечен.

Полицията заяви в обществените мрежи, че нейни спецчасти са били ситуирани на мястото.

Припомняме, че най-малко 7 еквадорски служители на реда са били отвлечени от престъпници, а в няколко града имаше детонации. Властите не са показали причина за нито една от детонациите и никой не е поел отговорност.

Това се случва ден, откакто президентът Даниел Нобоа разгласи 60-дневно изключително състояние. Това е инструмент, употребен от неговия предходник с дребен триумф. Той разрешава на армията да патрулира, в това число в пандизите, и определяйки народен вечерен час.

Мярката беше въведена в отговор на бягството на Адолфо Масиас, лидер на незаконната тайфа " Лос Чонерос ", от пандиза, където той излежаваше 34-годишна присъда, и произшествия в шест пандиза, в това число взимане на надзиратели за заложници.

Нобоа сподели, че няма да договаря с " терористи ", а държавното управление упрекна за скорошните произшествия на принуждение в пандизите проекта на президента да построи нов затвор с висока степен на сигурност и да трансферира арестуваните водачи на банди.

Нобоа възнамерява да проведе референдум, фокусиран върху напъните за сигурност. 

Бившият народен представител и наследник на един от най-богатите хора в страната, встъпи в служба през ноември с обещания да оправи закъсалата стопанска система и да спре вълната от принуждение по улиците и в пандизите, което нараства от години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР